Meie heinikute seas on suhteliselt palju selliseid, mis võivad põhjustada mao- ja soolenähtudega mürgistusi. Need on järgmised: rihvelheinik, pruunikas heinik, sallheinik, säärheinik, kahkjas heinik, boudieri heinik, vinav heinik, näsaline heinik, seepheinik, pigiheinik, oliivheinik, valge heinik, hall heinik, väävelheinik, mustuv heinik ja hiirheinik. Ka kollakaspruun heinik sisaldab mürgistust põhjustavaid aineid, kuid erinevalt eelpool loetletud liikidest on neid keetmisega võimalik kõrvaldada. Sellest pikast nimekirjast võib-olla enimtuntud on pruunikas ja kollakaspruun heinik, mis aeg-ajalt ka turulaudadele kipuvad eksima ning sügisel suurte kogumikena kasvav ja putukamürgi järgi haisev valge heinik. Ettevaatlik peab olema see, kes tahab korjata kõrgelt hinnatud triibulist heinikut – on olemas võimalus, et ta läheb segi ülalmainitud mürgise hiirheinikuga. Triibulisel heinikul on jala keskosas rohekas helk, hiirheinikul see puudub. Ka seni väga heaks söögiseeneks peetud hobuheinik on nüüdseks veidi oma väärtusest kaotanud ja just seetõttu, et alkoholiga koos tarvitatuna võib ta põhjustada mürgistust. Mao- ja soolenähtudega mürgistusi põhjustavad ka ebaheinikud, kuid kupatatult on nad ohutud ja marineeritud
lilla ebaheinik (fotol) kaunistab suurepäraselt igat pidulauda. (Allikas: Loodusmuuseum) Soome k. "valmuska", rootsi k. "musseron"